Derfor er det vigtigt med en god nattesøvn

Above top view head shot happy millennial mixed race healthy woman lying in bed with sleeping mask, waking up after sweet dreams. Smiling young relaxed lady feeling energetic in morning at home.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er alt for mange af os, der ikke prioriterer vores søvn tilstrækkeligt. Og det er ærgerligt, idet det netop er den, der sørger for, at vi har den energi og den motivation, som vi har behov for, når vi skal blive ved med at yde lige så effektivt i hverdagen, som det forventes af os.

Vi bør derfor altid tilgodese vores søvn – og også den gode søvn. Og det kan du heldigvis gøre på en lang række forskellige måder.

Derfor skal du måske have en ny seng

Der er mange af os, der er af den overbevisning, at en seng kan holde evigt. Men lige som med alle andre møbler, så bliver en seng slidt med tiden, og det betyder, at den pludselig ikke længere giver dig og din krop den støtte, som der er behov for under søvnen. Det kan for eksempel være, at fjedrende er blevet løse det sted, hvor der ofte ligger mest vægt, eller det kan være, at dine behov har ændret sig, hvorfor det nu er bedre med en hårdere, blødere eller måske højere model.
Derfor kan det være, at det er tid til, du skifter din seng ud, således du igen får en model, der giver dig støtte, mens du sover.

Sørg for den rette pude

Derudover er puden også vigtigere, end de fleste aner. Der er mange, der beholder en pude i flere år, og det er ærgerligt. Derfor siger man, at en pude skal skiftes mindst hvert andet år. Og det er der især tre gode grunde til. For det første handler det om at opretholde en god personlig hygiejne, og en pude vil med tiden blive fyldt med forskellige væsker som for eksempel sved. For det andet udskiller mænd urinsyre fra deres hovedbund, og derfor er det ekstra vigtigt, at de husker at skifte ud i deres hovedpude minimum hvert andet år, og så giver en god pude og masser af støtte til blandt andet nakke og skuldre. Får du ikke den støtte, kan du føle dig generet natten igennem.