Gør din bolig mere miljøvenlig

Ønsker du at hoppe med på klimabølgen og gøre lidt mere for at redde vores alles klode. Alle skal hjælpe til, når det handler om at gøre verden mere bæredygtigt, for selvom det i sidste ende også kræver nogle store initiativer fra regeringer og virksomheder, skal den bæredygtige livsstil også være en del af alles hverdage. 

Der er rigtig mange steder, man kan sætte ind, hvis man gerne vil leve mere grønt og et godt sted at begynde er med dig selv og din livsstil. Her kan du blandt få nogle råd til, hvordan du kan gøre din bolig mere miljøvenlig og bæredygtig. Hos Energitilskud.info kan du få inspiration til, hvordan man gør haven mere miljøvenlig – for det er vigtigt med miljøvenlige alternativer i hverdagen.

Grøn energi i hjemmet

Et område, hvor det især giver mening at ændre nogle forhold, er dit energiforbrug derhjemme. Der er bestemt nogle former for energi, som giver et mindre aftryk på klimaet end andre, og det er netop dem, du skal vælge at bruge. Du bør vælge en form for energi, som er effektivt, energibesparende og billig – og det kunne eksempelvis være en varmepumpe.

Du bør desuden huske at slukke for de ting, du ikke bruger. Lad ikke lyset stå tændt, når du alligevel ikke er hjemme, tag kortere bade og stop med at have telefonen til opladning om natten – den kan sagtens lade op om aftenen eller om morgenen.

Hold dig fra materialer der ikke kan genbruges

Når du handler, er det også en god ide at tænke over, at du ikke får alt for meget plastik og ligegyldigt bras med hjem. Nogle af de ting, du bruger meget til hverdag, kan nemlig godt blive skiftet ud med et mere bæredygtigt alternativ, og det bør du også tage til dig.

Hvis du eksempelvis ikke kan undvære et sugerør, når du drikker din iskaffe, bør du i stedet for plastiksugerørene vælge nogle af den genbrugelige stål- eller glassugerør, som kan vaskes og bruges om og om igen – det er meget bedre for miljøet.

Haven skal også være med

Det hele skal selvfølgelig ikke foregå inde i huset, for der er også mange steder i haven, hvor det er muligt at indføre bæredygtighed. 

Når man have, har man det med at bruge en masse unødvendige ting, fordi man selvfølgelig gerne vil have haven til at blomstre og se dejlige ud – men nogle af disse ting, bør man måske holde igen med. Man behøver eksempelvis ikke at bruger litervis af vand, som kunne blive brugt til noget andet, på at vande planterne, som i mange tilfælde faktisk godt kan klare sig med regnvandet – ligesom de jo gør ude i naturen.