Indret dit nye hjem efter tidens ånd

Står du og skal til at flytte, men er du ikke helt sikker på, hvilken indretningsstil du skal gå efter? Der findes altid utallige trends, og det kan være svært at vælge, hvordan du gerne vil have dit hjem til at se ud. Det skal jo helst være sådan, at du kan holde ud at bo der i mange år, og ikke kun imens mintgrønne vægge er moderne. Heldigvis er der inspiration at hente. Læs med her.

Indret med bæredygtige elementer

Bæredygtighed er en trend, der er kommet for at blive. Det er tilfældet, fordi der jo rent faktisk ikke er tale om en reel trend, men en livsændring, vi alle bør tage. Hvis vi gerne vil have, at vores Jord skal blive ved med at eksistere, som den gør nu, skal vi blive bedre til at leve med lavere grader af forbrug. Der skal selvfølgelig indsatser til på mange områder, men det første, du kan gøre, er at starte derhjemme.

Om du skal flytte i andelsbolig, ejer- eller lejebolig, er der masser af ting, du kan gøre, som nedsætter dine klimafodspor. Du kan for eksempel indrette med genbrugsmøbler fremfor nyproducerede møbler. Det behøver ikke være de helt gamle fra genbrugsbutikken, men kan også fint være nogle du køber brugt af andre private, som bare trænger til en udskiftning. På den måde cirkulerer de samme møbler fra hjem til hjem, så det ikke er nødvendigt at lave så mange nye.

På samme måde kan du lægge vægt på de forskellige miljøcertificeringer, når du køber elektronik og inventar, eksempelvis til køkkenet. Efterhånden er mange virksomheder kommet efter det, så det handler om at støtte dem, som gør en indsats for miljøet.

Læg vægt på din personlige stil

Det lyder måske åbenlyst, men det er det faktisk ikke altid. Nogle gange kan vi godt glemme, hvad vi selv kan lide, fordi vi bliver så optaget af den indretning, vi ser i tv eller i boligmagasiner. De ser jo ofte super flotte ud, men samtidig er de som regel meget tidstypiske, og de udtrykker sjældent den sjæl, vi egentlig ønsker i vores hjem.

Vores hjem er nemlig ikke blot et sted, vi opholder os. Det er en forlængelse af vores sind, og hvis ikke der er harmoni mellem vores indre og de hjemlige rammer, kan det faktisk godt blive temmelig stressende. Derfor er det vigtigt, du tænker på, at det er dig, som skal bo der. Du skal ikke imponere andre med dine stilrene linjer, men derimod skabe et sted, hvor du har lyst til at være. Så lyt til dig selv, og lad dig styre af dine egne impulser – i denne sammenhæng er det faktisk det bedste, du kan gøre.