Indret en flot have på din altan

Der er mange gode ting ved at bo i lejlighed. Ofte ligger lejligheder central i byen, der er gode muligheder for at have et skønt fællesskab med sine naboer, og bor man til leje, står udlejer for vedligeholdelsen. Men der er også ulemper ved at bo i lejlighed.

En af dem er måske, at der meget sjældent hører en have til en lejlighed. Det er ikke engang alle lejligheder, som har en altan. Men har man en altan, kan man faktisk skabe sin egen skønne have. Læs mere om hvordan nedenfor.

 

Arbejd med det, du har

Altaner kommer i mange afskygninger, og nogle varianter er mere oplagte end andre at skabe en have på. Men er du kreativ, og finder du ud af, hvordan du kan arbejde med det, du har, kan du få en flot og hyggelig have ud af næsten enhver altan.

Sæt eksempelvis altankasser op, skab en hyggelig stemning ved hjælp af lyskæder, stearinlys og lignende og plant lækre velduftende og velsmagende krydderurter, som ikke kun ser hyggelige ud på altanen, men som også smager rigtig lækkert, når du laver mad. Brug dem for eksempel, når du griller på din skønne og hyggelige altan og have.

 

Vælg pladsbesparende løsninger

En af de helt store udfordringer ved at skabe en have på sin altan, er den ofte ganske lille plads. Særligt hvis man bor i en klassisk københavnerlejlighed med lille altan, eller hvis man bor i en af de andre større byer i landet, vil man ofte være begrænset af pladsen. Derfor er det en god idé fra starten af at tænke i pladsbesparende løsninger – særligt hvis du gerne både vil have plads til en have på altanen og til, at du kan opholde dig på altanen og få glæde af haven. Her skal både indtænkes planter og andet hyggeligt punkt og bord og stole – og måske endda også en grill.

Der findes mange gode pladsbesparende løsninger til altanen, og skaber du dig et overblik over dem på forhånd, kan du nemt få skabt en skøn have på meget lidt plads.