Lav dig selv en forfriskende smoothie på varme sommerdage

Er du i tvivl om, hvad du skal drikke på de varme sommerdage? Så bør du prøve at lave dig selv en smoothie! En smoothie er nemlig et sundt og lækkert alternativt til sodavand og andre usunde læskedrikke, og du kan vælge at bruge lige netop de frugter, du elsker. På denne måde er det muligt at lave forskellige smoothies hver gang, alt efter hvilke ingredienser, du har til rådighed.

Læs med i denne artikel og hør om, hvorfor du bør lave dig selv en lækker smoothie på de varme sommerdage.

Vælg de frugter, du elsker

Det smarte ved smoothie er, at du kan vælge at lave den med de frugter og safter, som lige netop du kan lide. Du kan vælge at følge bestemte opskrifter, og derfor tage ud og handle ind til en bestemt slags smoothie. Men det er også muligt blot at se, hvad du har liggende af bær i fryseren og frugt i frugtkurven og improvisere en opskrift. Når du har lavet smoothies mange gange, vil du opleve, at du faktisk ikke behøver at følge en opskrift. Du lærer nemlig hurtigt, hvordan du kan lave en smoothie, der smager bedst muligt.

Det er altid forfriskende at vælge at putte frosne bær i en smoothie. Bæerne er samtidig også frosne, hvorfor de bidrager til at give dig en kold smoothie. Det er derudover ofte en god idé at købe bananer til en smoothie, fordi det er med til at give drikken en cremet konsistens. Hvis du ønsker, at din smoothie skal være mættende, er det et godt tip at blende havregryn i. På denne måde kan en smoothie også fungere som et mellemmåltid.

Det vigtigste er, at du vælger lige netop den frugt, du har lyst til!

Et sundt alternativ til sodavand og andre læskedrikke

Smoothies er geniale, fordi det netop er et sundt alternativ til mange andre drikke. De indeholder langt mindre sukker og færre kalorier end f.eks. sodavand. Med smoothies er det samtidig også muligt at få dækket dit daglige indtag af frugt, og du kan få forskellige vitaminer. En smoothie er kort sagt smagen af sommer og sol!