Sådan vælger du din næste bolig

At flytte er en stor beslutning. Først og fremmest skal det overvejes, hvor du nu skal flytte hen, og dernæst skal det besluttes, hvilken slags bolig det nu skal være. Skal det være en lejebolig, et hus eller måske en andelsbolig? Der findes fordele og ulemper ved alle boligformer, og du skal derfor overveje, hvilken der passer bedst til dig.

Fordele ved lejebolig

Der findes flere fordele ved at bo til leje. Først og fremmest skal du ikke tage dig af den udvendige del af lejligheden, da det er udlejers ansvar at sørge for at vedligeholde denne. Derudover skal du heller ikke selv købe nye hårde hvidevarer, hvis de gør i stykker imens, du bor i lejligheden. Du skal dermed kun erstatte det, som du selv har taget med i lejligheden. Endvidere kan du modtage boligsikring, når du bor til leje. Dette er månedlig hjælp fra staten til at betale husleje. Læs mere om, hvordan du finder en god og billig lejebolig i Odense her. Inden du flytter ind, skal du underskrive en lejekontrakt, og i denne kan du se alle informationer. Dermed kan du også se, hvor lang en opsigelsesperiode du har. Når du ønsker at flytte ud af lejligheden, kan du dermed bare opsige den, og så flytte efter opsigelsesperioden, uden at du behøver at tænke på salg. Den største ulempe ved at bo til leje er dog, at du ikke har nogen opsparing i lejligheden, og derudover mister du ofte hele dit depositum.

Fordele ved at købe selv

Den primære fordel ved at købe selv er, at man på den måde har en opsparing i huset. Dermed sparer man penge op, når man afdrager på lånet. Derudover er det muligt at prisen på huset stiger, når det skal sælges igen, og dermed kan man tjene ekstra penge på salget. Dog kan salget selvfølgelig også gå den anden vej. Når du ejer din egen lejlighed eller eget hus har du selv meget stor indflydelse på, hvordan stedet skal indrettes. Du kan derfor sætte en væg op, hvor du har lyst, og du kan lave nyt køkken, lægge nyt gulv og male lige de farver, du har lyst til. Der er derfor også mange fordele ved at købe selv.

Vælg klogt

Når du skal vælge, om du skal bo til leje eller købe noget, skal du derfor vælge klogt. Du skal vælge den boligform, der passer bedst til dit liv, og derudover skal du først sikrer dig, om det overhovedet er muligt at låne penge til at købe. Der er fordele og ulemper ved begge boligformer, så vej derfor de forskellige punkter op mod hinanden, og se hvad du synes, der er vigtigst. Det er derudover en god ide at få hjælp af sine forældre eller søskende, når man skal beslutte, hvor man skal flytte hen.